Üvegajtó

Üvegajtó tekintetében rengeteg kivitelezési és beépítési mód van.
Egy üvegajtó lehet nyíló vagy tolóajtó

 1. Nyíló üvegajtó:
zuhanypántos beltéri üvegajtó

zuhanypántos beltéri üvegajtó

 

 • Zuhanypánttal szerelt  üvegajtó:

használható szauna ajtóknál, beltéri ajtóknál, és zuhanyajtóknál.Lényege ,hogy az ajtó két fal ,vagy két üveg közé van szerelve.Előnye ,hogy kialakításánál fogva ajtó tok nem kerül beépítésre,ezért utólagosan is bárhova felszerelhető.A zuhanypántok 90°és 180°-ban rögzítik  az ajtót.Kilincses középzár felszerelésével,zárhatóvá tudjuk tenni.Üvege 8mm-es edzett biztonsági üvegből készül.

 

 

 

 • Alsó-felső forgáspontos üvegajtó:
alsó-felső felső forgáspontos üvegajtó

alsó-felső felső forgáspontos üvegajtó

használható irodákban,lakásokban és portál üvegfalaknál. Elhelyezhető falnyílásba vagy üvegfal közé.Az alsó forgáspontnál lehetőség van padlóféket beépíteni aminek a lényege, hogy az ajtó automatikusan vissza záródik illetve rögzíti az üvegajtót 90°-és 180°-ban . Kilincses középzárral,alsó vagy felső zárral zárhatóvá tehető.Üvege 8-10mm-es edzett biztonsági üveg.

 

 

 

 

 

 • Tokba záródó üvegajtó:
  fa tokba záródó üvegajtó

  fa tokba záródó üvegajtó

   

használható lakásokban,irodákban.Ilyenkor az üvegajtó egy asztalos által gyártott fa tokba,vagy egy előre gyártott alumínium-fém tokba záródik.Előnye a zuhanypánttal szerelt-és az alsó-felső forgáspontossal szemben,hogy itt az ajtó egy „falcba” záródik tökéletes illeszkedéssel,ezért jobb a hang és hőszigetelésük.Az ajtópántok (forgáspontok) a tokra vannak felszerelve.A tokok beépíthetőek falnyílásba,vagy egy üvegfal közé.

 

 

 

 1. Toló üvegajtó:

A tolóajtó szerkezeti felépítése lehet alumínium sínes ,vagy rozsdamentes acél csöves.

 • Alumínium sínes üveg tolóajtó:  

  20130808_170143

  falba tolódó dupla üveg tolóajtó

Ilyenkor egy alumínium sín van felszerelve az oldalfalra,vagy a mennyezetre,ebben futnak a tolóajtó görgői.A sínt  be lehet építeni egy falba(két fal közé),ilyenkor tanácsos időben felkeresni és egyeztetni a tolóajtó gyártójával. Utólag is felszerelhető,dekoratív megjelenésének köszönhetően elegáns-exkluzív része lehet a lakásnak,irodának.

Kialakítása lehet:

 1. szimpla vagy dupla ajtós
 2. oldalfalra szerelt,itt az üveg a fal elé tolódik
 3. falba szerelt,itt az üveg a falba tolódik
 4. fal nyílásba szerelt,itt az üveg egy fix üveg elé tolódik

Csukódását tekintve kérhető sima szerkezettel ,amikor az ajtót egy  „stop” állítja meg,vagy kérhető  a csak Nálunk kapható „lágy nyitású-zárású” szerkezettel,amikor az ajtót egy pneumatikus fékező rendszer állít meg,ezzel hatalmas komfortérzetet adva a használatához!

A Nálunk kapható kiegészítőkkel, a rendszer fa ajtókhoz is felhasználható!

 

 

 

 

 

Minden ajtónk magas minőségű ,exkluzív kivitelű szerelvényekkel ,és 8-10 mm-es edzett biztonsági üveggel kerülnek beépítésre.

 

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Target üvegetchnika – üvegajtó